luni, mai 31, 2010

Pui shanghai


INGREDIENTE

un piept de pui mare
4 oua
3 linguri mustar
sare
piper
4-5 linguri de faina
seminte de susan
ulei pentru prajit
 Luam pieptul de pui si il taiem fasiute cat un deget de groase si lungi cat tine pieptul de pui.
 Ouale le batem bine cu sare,piper,mustar,faina
.Puneti pe o farfurie semintele de susan.
 luati cate o fasie de piept de pui si o dati prin compozitia de oua, apoi prin seminte de susan si le prajim in ulei bine incins pe ambele parti.


 Le puneti pe o farfurie si le puteti servi cu ce sa place mai mult
salata de ardei copti,
 sos de soia
 sos de rosii picant..etc







Pofta buna

duminică, mai 30, 2010

Mini eclere pentru profiterol


Ingrediente pentru aluat


3 oua
125g faina
250 ml apa
100 ml ulei
un praf de sare


Se pune apa cu uleiul si un praf de sare la fiert.Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se pune toata faina si se amesteca bine cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.Se lasa sa se raceasca apoi cand este rece se adauga ouale pe rand si se amesteca bine.

Intr-o punaguta de plastic se pune cu lingura din compozitie si se pune in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt ,gogosele din aluat rotunde sau lunguiete, cum doriti.Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc bine.
Ingrediente pentru sos de ciocolata
2 ciocolate poiana cu lapte sau amaruie
5 linguri lapte
Se rupe in bucatele ciocolata si se pune impreuna cu laptele pe foc pana se topeste.
Cand sunt gata gogoselele si racite se iau si se taie in doua,se umplu cu ciocolata la fund si crema de vanilie,se pun capacele,se ung cu sos de ciocolata si se dau la rece :)



vineri, mai 21, 2010

Aperitiv 2


Alte idei de aperitive


branza topita triunghiuri
cascaval
castraveti
ceapa verde
rosii unplute cu branza
oua umplute
kaizer
piept de pui afumat
masline




Ceafa afumata
Bagheta umpluta
Rosii umplute cu branza
Carnati prajiti
Castraveti


Bagheta umpluta cu pui




Ingrediente


Jumatate de piept de pui,5 masline,jumatate de lamaie,2-3 linguri de maioneza,sae,piper,un gogosar acru,3 castraveti acri,o bagheta


M.D.P.


Scobiti bagheta.Piepetul de pui il fierbeti sau il bagati la cuptor, asa simplu doar cu putin ulei si sare,maslinele le curatati de samburi,gogosarul si castravetii ii taiati marunt.Cand este gata pieptul de pui il taiati bucatele mici,il puneti intr-un castorn,apoi adaugati toate ingredientele si amestecati bine.Umpleti bagheta si serviti rece.


Pofta buna

Bagheta umpluta cu ton




Ingrediente


O conserva de ton
4 castraveciori acri
2 linguri cu unt
 zeama de la jumatate de lamaie
un praf de sare
o bagheta




Bagheta se taie in doua si se scoate miezul.Conserva de ton se pune intr-un castorn cu untul si se freaca putin pana devine omogen.Se adauga castraveti acri tocati marunt,sare,zeama de la jumatate de lamaie si se amesteca.Se umple bagheta cu o lingurita,se taie felii si se serveste rece :)


Pofta buna


PS:Baghete umplute sunt foarte multe feluri cu diferite umpluturi...doar daca iti folosesti imaginatia si sa improvizezi poti obtine un aperitiv bun :D


Poti combina pui,branzeturi,peste,oua, etc

Bruschete cu rosii



INGREDIENTE



o bagheta sau o paine
rosii in jur de 5 la numar
2-3 catei de usturoi
putin busuioc proaspat sau uscat
cateva masline pentru decor si gust
sare
piper
ulei de masline


Painea sau bagheta ,se prajeste in toaster sau pe plita sau in cuptor...etc.

Se face un mujdei de usturoi cu cei 2 catei de usturoi,3-4 linguri de ulei de masline si un praf de sare.Se ung feliile de paine cu putin mujdei(vezi in poza).Separat se spala rosiile,se taie cubulete mici sau feliute,se adauga sare,piper,o lingura ulei de masline si busuioc tocat marunt.Se amesteca bine si se pun deasupra fiecarei felii de painica.Deasupra se decoreaza cu cateva feliute de masline
Pofta buna 


















luni, mai 17, 2010

Pizza cu pui afumat

Ingrediente
Blat:
500g faina
un cubulet de drojdie
un praf de sare
o cana de apa calduta
5 linguri ulei
o lingurita zahar
Umplutura:
 piept de pui afumat,sau poate fi pulpa
o rosie mica
cascaval
ciuperci de preferat proaspete,eu am avut din conserva
cateva fasii de ardei gras
Sos:
cateva linguri de pasta de tomate
2-3 linguri ulei de masline
sare
2 lingurite zahar
piper
busuioc
Punem faina intr-un castron.Dizolvam drojdia in apa calda.Adaugam peste faina drojdia,zaharul,uleiul,sare si amestecam bine cu lingura apoi cu mana o framantam bine si o lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Intre timp taiem  pieptul de pui si rosia felii,cascavalul il dam pe razatoare,ciupercile le scurgem bine de zeama.Intindem aluat pe masa de lucru tapetata cu faina. Punem in tava unsa cu ulei.Deasupra  ungem cu sos,adaugam cascaval,pieptul de pui, ciuperci,ardei gras si feliile de rosii deasupra.Dam la cuptor la foc maricel pana se rumeneste si este coapta
 Pofta buna!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...