marți, iunie 15, 2010

Salata de fructe



INGREDIENTE
Pentru ca tot este caldura asta infernala merge foarte bine o salata de fructe rece cu frisca si atat. :))Simpla,usoara si racoroasa
Avem nevoie de: 2 banane,2 mere,2 kiwi,o nectarina mare sau piersica,4-5 caise,3 linguri de zahar si frisca vegetala cat doriti :)
Se curata bananele si se taie rondele,merele se curata de coaja,samburi,se spala si se taie in patru,apoi felite,kiwi se curata,spala si se faie fasiute nu prea subtiri,caisele si piersica se curata de samburi si coaja sau lasati cu coaja( eu am curatat-o ca sa poata manca fetita mea) :D se taie toate feliute si se pun in castron.Se adauga zaharul deasupra,se amesteca ca sa se topeasca si se adauga frisca destula ca e buna :)).Se amesteca si se serveste rece de la frigider.Eu am avut fructele la frigider si au fost foarte bune.Bineinteles ca se poate adauga tot felul de fructe combinate....cum ar fi capsunile dau un gust foarte bun si isi lasa zeama lor care amestecata cu frisca iese o nebunie :)...struguri,pere,pepene galben iar este foarte bun in salata de fructe si cu un strop de rom...mmm
Pofta buna ca eu ma duc pana la frigider :D haha
PS: ornati cu frisca eu nu am mai avut :D

Ciorba de fasole cu coaste afumate



INGREDIENTE

500 gr fasole boabe
coaste afumate sau un ciolan afumat
2-3 cepe
sare,piper
bulion
o legatura de leustean
1 morcov
jumatate de lingurita de cimbru

Punem fasolea curatata si spalata intr-o oala cu apa pe foc sa fiarba.Schimbam apa de 3 chiar 4 ori.Adaugam coastele taiate,si morcovul dat pe razatoare si lasam sa  fiarba la foc mic.Cand este fiarta fasolica,adauam ceapa calita in putin ulei,bulion,sare si piper dupa gust ,cimbru si leustean la sfarsit
Pofta buna :)


luni, iunie 14, 2010

Escalop de pui













INGREDIENTE

1 cutie de ciuperci intregi sau proaspete
200 gr de kaizer
2 pulpe de pui mari sau un piept de pui
un borcan de smantana mare si grasa
cateva fire de marar
4-5 fire de usturoi verde sau 3 catei
piper,sare dupa gust
putin ulei
2 linguri de faina
MDP
Se pune carnea de pui taiata bucatele intr-o cratita cu putin ulei pe foc.Dupa ce s-a inabusit putin se adauga kaizerul,se mai lasa putin si se adauga ciupercile si o ceasca de apa.Se lasa sa fiarba bine toate.Cand sunt aproape gata se adauga usturoiul taiat marunt,sare,piper dupa gust.Separat intr-un castron se pune toata smantana si cele 2 linguri de faina si se amesteca bine cu un tel pana devine omogena.Dupa ce mancarica a mai scazut putin se da de pe foc si se pune toata smantana si se amesteca bine.Se mai pune 5 minute pe foc sa fiarba faina.
Se serveste calda cu o salata de varza acra sau dulce sau merge foarte bine cu muraturi :D
Pofta buna

marți, iunie 08, 2010

Budinca de paste cu branza



INGREDIENTE
300 gr branza telemea de vaca,sau care doriti sau aveti in frigider
4-5 oua
 zahar dupa gust
coaja rasa de lamaie si portocala
 zahar vanilat
esenta de vanilie sau rom
o ceasca de lapte
500 gr spaghere sau alte paste
2 linguri de ulei
Fierbeti pastele.Intr-un castron amestecati ouale,branza sfarmata,zaharul,coaja de lamaie si portocala,zaharul vanilat si esenta,laptele si spaghetele fierte.Amestecati bine si puneti compozitia intr-o tava unsa cu cele 2 lunguri de ulei.Bagati la cuptor pana se rumenste si se incheaga.
Lasati sa se raceaca bine in tava si pudrati cu zahar pudra cu gust de vanilie
Pofta buna




Crema de legume






INGREDIENTE
2 morcovi,1 ardei gras,o bucata de telina,1 cartof mare,un dovlecel,3 fire de ceapa verde sau una uscata,sare dupa gust,un praf de piper,2 linguri de ulei sau unt,pentru servit cum ii place sa serveasca cu crutoane si smantana sau iaurt cremos
MDP
Se curata,se spala legumele si se taie in bucati mai mari ca sa isi pastreze mai multe vitamine.Se pun intr-o cratita pe foc sa fiarba la foc mediu.Nu la foc mare!
Cand sunt fierte se pun in blendar sau in ce aveti si le pasati bine,bine sa fie o crema fina de legume.Se adauga sare,piper,unt sau ulei si se serveste cu smantana deasupra si crutoane
Este foarte buna pentru bebei :D fetita mea de 2 anisori o adora :) a mancat un castronel plin :))
Pofta buna

luni, iunie 07, 2010

Snitel de porc cu pesmet



 INGREDIENTE
oua
pesmet
sare,piper
muschi de porc sau pulpa de porc fara grasime sau pieliti
ulei pentru prajit

Taiati carnea feli,pe care le bateti bine cu ciocanul de snitel,le sarati si piperati.
Separat bateti bine ouale cu un praf de sare si piper.Puneti pe o farfurie pesmet si ulei in tigaie sa se incinga.Luati felia de carne,dati ptin pesmet pe ambele parti,prin ou si iar pesmet si puneti in tigaia incinsa la prajit pana se rumenesc.
Serviti cu rosii,branza,salata verde,castraveti, etc pentru ca tot este vara si gasiti legume peste tot :)
Sau cu piureu de cartofi :)


sâmbătă, iunie 05, 2010

Ficatei trasi la tigaie cu usturoi si mamaliguta

INGREDIENTE
Ficatei
putin ulei
sare,
cativa catei de usturoi,
malai pentru mamaliguta
Se pune putin ulei intr-o tigaie,cand este incins se pun ficateii si se lasa la foc mic pana se patrund si isi schimba culoarea.Atentie,nu lasati ficateii prea mult sa se prajeasca pentru ca riscati sa ii mancati prea uscati si tari.Ficateii se patrund foarte repede si se tin putin ca sa ramana moi si buni :)
Cand sunt aproape gata ,se face un mujdei de usturoi cu o ceasca de apa si sare si se pune peste ficatei in tigaie si se mai lasa2 minute la foc mic.
Separat se face o mamaliguta si se servesc :)
POFTA BUNA

marți, iunie 01, 2010

Chec cu crema de vanilie



INGREDIENTE CHEC

2 esente de rom sau vanilie
1 pliculet praf de copt
2 pliculete de zahar vanilat
2 linguri de cacao
un praf  de sare
6 oua
12 linguri de apa fierbinte
500 g zahar
500g faina
6 linguri ulei

Se separa galbenurusile de albusuri.Petse galbenusuri de pun cele 6 linguri de ulei si jumatate din cantitatea de zahar si se freaca bine cu telul.Se adauga 6 linguri de apa fierbinte si amestecati pana se topeste zaharul.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga restul de zahar si cele 6 linguri de apa fierbinte si se bate cu mixerul.Se adauga galbenusurile,estentele,zaharul vanilat si amestecati bine cu mixerul.Adaugati faina,praful de copt,cacaoa si amestecati bine.Ungeti 2 tavi mari ca de cozonac cu ulei si tapetati cu faina sau cu hartie de copt si turnati compozitia in 2 tavi.Dati la cuptor pana se rumenesc.


INGREDIENTE PENTRU CREMA DE VANILIE

3 oua
80g faina
500 ml lapte
150 g zahar
5 pliculete de zahar vanilat
o lingura de margarina

Se pune intr-o craticioara 300ml lapte la fiert la foc mic.Intre timp intr-o alta craticioara se amesteca galbenusurile cu restul de lapte,zaharul si faina.Se amesteca bine de tot cu un tel sa nu ramana cocoloase.Cand laptele fierbe,se ia de pe foc si se toarna peste compozitie,amestecandu-se bine cu telul.Se mai pune pe foc mic si se amesteca continuu.Se adauga zaharul vanilat si sa lasa sa se raceasca.Cand este rece se amesteca cu albusurile batute spuma tare si o lingura de margarina.

Taiati checul felii si la fiecare felie puneti crema de vanilie (vedeti in poza)

Dati la rece si seriviti :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...