luni, martie 07, 2011

Tort Tiramisu

INGREDIENTE
Piscoturi 57 bucati dar acum depinde cat de mare vreti sa il faceti,300 gr cafea facuta,racita si amestecata cu zahar dupa gust si estenta de rom sau migdale
Crema mascarpone
o cutie crema mascarpone,2-3 galbenusuri,5 -7 linguri de zahar,frisca 200-300 gr
Se mixeaza bine intr-un castron crema mascarpone.Separat de freaca bine bine galbenusurile cu zagarul.Amestecam crema mascarpone cu galbenusuriele si cu frisca batuta bine.Dam la rece pana ii vine randul :)
Creama de ciocolata
2 plicuri crema de ciocolata de la dr.oetker sau darling,lapte pt prepararea cremelor
Se mixeaza bine cremele impreuna cu laptele rece(vezi instructiunile de pe ambalaj)
PENTRU ORNAT- cacao si frisca
Pregatim o tava.Strecuram cafeaua sa nu ramna zat,o amestecam cu doar putin zahar sa o lasam mai amara,adaugam estenta de migdale sau rom.Luam piscoturile si le trecem repede prin cafea si le asezam pe tava.Nu lasati prea mult piscotul in cafea pt ca se va inmuia prea rau.Dupa ce am pus un strat de piscoturi,punem un rand de crema mascarpone,punem iar un strat de piscoturi,crema de ciocolata,iar piscoturi si mascarpone,Peste mascarpone pudram cu cacao.
Foarte buna combinatia asta de piscoturi cu mascarpone si crema de ciocolata :)
Incercati si daca nu va place il mananc eu :))))
Pofta buna

Masa de Revelion 2010

Nu m-am complicat prea mult cu masa de Revelion pt ca eram satui de la Craciun :))...asa ca am trantit o ciorba de burta la cererea publicului :) ,un extra pui familist la cuptor cu mirodenii ca sa ne ajunga la toti ,ca sa fie traditia sa ai porc pe masa ... am facut si niste bucati de porc crocante in tuci.Am mai facut cateva oua umplute cu pateu,rosii umplute cu salata de vinete cu ceapa si maioneza,niste branza,cascaval,castravete pe platou..ca sa fie si o leguma .si ca desert am avut tort tiramisu si cozonac.
Cred ca ajunge :P ca oricum eram satui  de la masa de Craciun care a fost foarte bogata
Acum asteptam urmatorul Craciun :))))))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...