o capatana de porc
ureche 1 bucata am avut
1 bucata picior de porc
o bucata de 1-2 kg carne de porc grasa
1,5 kg ficat de porc
500 gr splina
500 gr rinichi
se mai pot adauga inima,bojoc,etc

1 plic boabe de piper
o capatana de usturoi
foi de dafin
sare mare si fina
piper macinat
putin cimbru
otet pentru mate
De seara se curata membranele si se pun in apa cu otet,sare si foi de dafin.

Intr-o cana am frecat usturoiul pisat cu sare,putin ulei si piper dupa gust si am adaugat in castron peste carnea si organele tocate,am mai adaugat putin cimbru si 3-4 polonice din zeama in care a fiert carnea, pe cea de la organe o puteti arunca.
Cu grija umplem traistele si coasem la gura sau si in locurile unde este rupta daca este cazul , ca la mine :D
Intr-o cratita incapatoare punem tobele cu zeama de la carne,mai adaugam boabe de piper si foi de dafin si fierbem 15-20 min . Nu uitati sa intepati toba din loc in loc cu o scobitoare ca sa iasa aerul. Dupa ce a fiert tot cu grija scoateti pe o tava,deasupra asezati un tocator sau o tava si puneti o greutate. Eu am pus un castron cu apa. Lasam peste noapte la presat la loc rece.
Nu imi ramane decat sa va urez pofta buna si Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu