miercuri, decembrie 14, 2011

Fasole cu Ciolan sau coaste afumate

Cine poate refuza o portie de fasole cu o delicioasa costita afumata si impanata ,langa niste muraturi asortate :)
Poftiti la masa!!

INGREDIENTE
1 kg fasole boabe,eu prefer cea cu bob mic ca fierbe mai bine
ciolan afumat sau
coaste de porc afumate,
4-5 cepe portivite
3-4 linguri de pasta de tomate
sare,piper
cimbru
leustean uscat
marar
busuioc
Spalam bine fasolea si o punem pe foc sa fiarba.E bine daca o puneti de seara in apa rece la inmuiat. Schimbam apa de 2-3 ori,apoi punem din nou la fiert impreuna cu ciolanul sau coastele de porc.Lasam sa fiarba la foc mediu pana se fierbe fasolea.Intre timp curatam si tocam ceapa,pe care o calim in putin ulei.Cand ceapa este gata,adaugam pasta de tomate,mai lasa 1 minute si stingem focul.Adaugam ceapa peste fasole cand aceasta este gata.Condimentam cu piper,sare,busuioc, cimbru dupa gust si verdeata
Servim calda cu o ceapa sparta :) sau cu muraturi mmmm :)
Pofta buna





2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...