INGREDIENTE
3 kg vinete coapte,curatate si scurse
2 kg ceapa
2 kg rosii
2 kg ardei capia
4-5 linguri pasta de tomate
piper macinat aprope un plic sau dupa gust
sare dupa gust
cateva foi de dafin
800 ml ulei sau 1 l
Vinetele copate,curatate si scurse bine.Eu le prefer mai mari in zacusca de vinete,si le-am tocat doar cu cutitu bucati mai mari.Care oricum la fiert se fac mai mici
Ardeii capia la fel. I-am dat prin robot.Eu ii coc in cuptor ca intra mai multi pe o tava mare si merge si mai repede.
Ceapa tocata prin masina de tocat sau robot
Rosiile date pe razatoarea cu gauri mari,fara piele
Intr-o cratita mare punem cam jumatate de sticla de ulei,inchingem bine si adaugam toata ceapa.Nu uitati sa puneti o tabla mai groasa sub cratita si focul la ceapa sa fie putin mai mare.Amestecati mereu sa nu se lipeasca.Caliti ceapa pana scade toata zeama si incepe sa se prinda putin de cratita.Atunci adaugati rosiile Si lasati focul mai la jumate.Lasati sa fiarba ceapa cu rosiile pana aproape nu mai ramane zeama.Atunci adaugati ardeii tocati si vinetele,sare,piper,foi de dafin si din cand in cand ulei.Scadeti focul la minim si amestecati mereu sa nu se prinda. Cand scade putin si incepe sa se lipeasca ,atunci e momentul sa bagati la cuptor,cu focul pe la jumate pana scade bine si incepe sa se ridice uleiul.
Punei fierbinte in borcane sterilizate in cuptor,strangeti bine bine capacul si intoarceti cu capacul in jos.Lasati pana dimineata sa se raceasca asa.Apoi daca vreti sa tineti zacusca pana la iarna,trebuie sa le sterilizati.
Bagati borcanele intr-o tava in cuptor pentru 30-40 minute
Pofta buna va urez si spor la treaba :)
Mmmmm delicioasa fac si eu azi.....
RăspundețiȘtergere