INGREDIENTE CHEC
2 esente de rom sau vanilie
1 pliculet praf de copt
2 pliculete de zahar vanilat
2 linguri de cacao
un praf de sare
6 oua
12 linguri de apa fierbinte
500 g zahar
500g faina
6 linguri ulei
Se separa galbenurusile de albusuri.Petse galbenusuri de pun cele 6 linguri de ulei si jumatate din cantitatea de zahar si se freaca bine cu telul.Se adauga 6 linguri de apa fierbinte si amestecati pana se topeste zaharul.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga restul de zahar si cele 6 linguri de apa fierbinte si se bate cu mixerul.Se adauga galbenusurile,estentele,zaharul vanilat si amestecati bine cu mixerul.Adaugati faina,praful de copt,cacaoa si amestecati bine.Ungeti 2 tavi mari ca de cozonac cu ulei si tapetati cu faina sau cu hartie de copt si turnati compozitia in 2 tavi.Dati la cuptor pana se rumenesc.
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE VANILIE
3 oua
80g faina
500 ml lapte
150 g zahar
5 pliculete de zahar vanilato lingura de margarina
Se pune intr-o craticioara 300ml lapte la fiert la foc mic.Intre timp intr-o alta craticioara se amesteca galbenusurile cu restul de lapte,zaharul si faina.Se amesteca bine de tot cu un tel sa nu ramana cocoloase.Cand laptele fierbe,se ia de pe foc si se toarna peste compozitie,amestecandu-se bine cu telul.Se mai pune pe foc mic si se amesteca continuu.Se adauga zaharul vanilat si sa lasa sa se raceasca.Cand este rece se amesteca cu albusurile batute spuma tare si o lingura de margarina.
Taiati checul felii si la fiecare felie puneti crema de vanilie (vedeti in poza)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu