miercuri, octombrie 16, 2013

Tort cu Ciocolata si Nuca

Ingrediente
Blat: 8 oua,
8 linguri zahar,
8 linguri faina,
2 linguri cacao,
o lingura esenta de rom,
1 plicuet praf de copt,
100 gr nuca macinata nu foarte fin
un praf de sare
Batem  albusurile cu un praf de sare.
Adaugam zaharul

Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacaoa,praful de copt si batem foarte bine.Adaugam nuca apoi punem compozitia intr-o tava rotunda si dam la cuptor la foc mediu.Lasam sa se raceasca,apoi il taiem
Crema de ciocolata
2 ciocolate amarui sau cu lapte
500 ml frisca lichida
Punem ciocolata rupta in bucatele intr-un castron cu 100-150 ml frisca lichida si dam la microunde pana se incalzeste bine frisca ,apoi scoatem si amestecam bine pana se topeste ciocolata.Restul de frisca o batem cu mixerul si cand este gata incorporam putin cate putin din ciocolata topita si racita dar nu mai amestecam cu mixerul ci cu o lingura sau tel.  Dupa ce am taiat blatul in 2 felii ,aszeam pe un platou o felie si insiropam apoi punem o parte din crema,balt ,siropt,crema si iar blat insiropat si putina crema sa nivelam bine tortul.Decoram marginile cu nuca,glazura de ciocolata,visine si ce mai vreti voi sa adaugati dupa bunul plac :)
Sirop
apa,zahar,esenta de rom toate dupa gust

 Decor
2 plicuri glazura de ciocolata de la dr.Oetker
nuca
cateva boabe de visine din visinata
fulgi de migdale pentru floricele
Imi pare rau ca nu am apucat sa fac poze si cu o felie superba din acest tort :D a fugit prea repede :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...