sâmbătă, ianuarie 28, 2012

Amandine

INGREDIENTE
pentru 30 de amandine:

Blat: 15 oua,15 linguri zahar,15 linguri faina,3-4 linguri cacao,2 lingurite nes,o sticluta esenta de rom,2 plicuete praf de copt,un praf de sare
Batem tare albusurile cu un pras de sare.Adaugam zaharul.Urmeaza galbenusurile,romul,faina,cacao,praful de copt,nesul si batem foarte bine.Coacem in tava mare pentru aragaz 3 foi din acest aluat,la foc mediu.
Lasam sa se raceasca .
Crema: Un pachet de unt sau margarina Unirea pentru ptajituri,4 linguri cacao,2 lingurite nes,sticluta esenta de rom,o cana de zahar,2 ciocolate cu lapte sau amarui simple,500 ml frisca lichida
Punem pe intr-o craticioara untul cu zaharul si ciocolata rupta in bucatele si topim, apoi lasam la racit.
Batem frisca cu mixerul si cand este aproape tare adaugam din sosul de ciocolata cu unt dar racite si mixam pana incorporam tot sosul si cacaoa.
Siropul: 2 cani de apa,o cana zahar,2 lingurite nes,2 sticlute  esenta de rom.
Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nesul.
Punem prima parte pe o tava si insiropam bine cu sirop.Adaugam jumatate din crema..Nivelam crema si punem al doilea blat pe care il vom insiropa si pe el foarte bine,adaugam restul de rema,ultimul balat si insiropam cu restul de sirop.Taiem prajitura in patrate cat o amandina.Vor iesi 30 amandine mari
Glazura: un pachet de  unt,o cana  zahar,un plic cacao
Punem totul pe foc si topim bine,fara a fierbe.
Cat este putin calduta glazura,vom turna cu o lingura pe fiecare prajitura si lasam sa curga putin pe margini.
Ornam cu crema ramasa si cu banuti de ciocolata alba
Nu ca ma laud acum dar chiar este foarte buna si in comparatie cu amandina care am cumparat-o acum 2 zile nu se compara deloc...a mea este zemoasa,are aroma de rom,de cacao ...e delicioasa :)











4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...