Aluatul
500-600 gr faina
4 galbenusuri
un iaurt mic natural
o ceasca de zahar
2 lingurite cu coaja rasa de lamaie
1 pliculet drojdie uscataputin lapte(50 ml)
3 pliculete zahar vanilat
2 lingurite esenta de rom,
1 pachet margarina sau unt
In primul rand facem maiaua din 3 linguri de faina cu pliculetul de drojdie si putin lapte incalzit cu o lingura de zahar.Amestecam bine,presaram faina deasupra si lasam 10-15 minute sa creasca la loc cald.Separat punem faina intr-un castron.In alt castronel punem galbenusurile pe care le amestecam cu zaharul,iaurtul,coaja de lamaie,zaharul vanilat si romul.Dupa ce a crescut maiaua,o punem peste faina,adaugam si galbenusurile amestecate cu toate ingredientele si amestecam putin.Adaugam pachetul de margarina care este moale la temperatura camerei si framantam pana devine o coca tare.Presaram faina deasupra si lasam sa creasca la loc cald.Dupa ce a crescut,impartim aluatul in 3 parti egale...ale mele nu au fost egale :)...Apoi luam cate o bucata,presaram faina pe masa,framantam putin aluatul ca sa fie tare si intindem o foaie mare pe care o umplem cu una din cele trei feluri de umplutura
200-300 gr nuca macinata
2 albusuri ramase de la cele 4 galbenusuri pe care le-am pus in compozitie,
o cescuta de zahar(dupa gust),
2 lingurite de rom
2 linguri cacao
stafide
Batem spuma tare albusurile,adaugam zaharul,nuca macinata, romul,stafide si ccaoa.Amestecam bine dar incet si apoi umplem un cozonac.
Umplutura pt cel cu nuca:
200-300 gr nuca macinata
2 albusuri ramase de la cele 4 galbenusuri pe care le-am pus in compozitie,
o cescuta de zahar(dupa gust),
2 lingurite de rom
Batem spuma tare albusurile,adaugam zaharul,nuca macinata, romul si amestecam bine.
Umplutura pt cel cu nuca:
200-300 gr nuca macinata
2 albusuri ramase de la cele 4 galbenusuri pe care le-am pus in compozitie,
o cescuta de zahar(dupa gust),
2 lingurite de rom
Batem spuma tare albusurile,adaugam zaharul,nuca macinata, romul si amestecam bine.
250 gr fructe uscate-confiate
taiate cubulete
Umplem foile,rulam in mai multe randuri si punem in tava cu hartie de copt sau pur si simplu unsa cu unt.Ungem cozonacii cu un galbenus de ou amestecat cu putin laptic si ii dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos :)
Se servesc cum vreti voi :)
Desi nu prea ma omor cu cozoncul,asta imi face cu ochiu':)
RăspundețiȘtergereAsta e cel mai bun cozonac pe care l-am mancat pana acum :)
RăspundețiȘtergere