vineri, ianuarie 13, 2012

Cornulete fragede

INGREDIENTE
1 cana lapte,1 pachet de unt sau 200 gr untura,1 cana zahar,2 pliculete zahar vanilat,1 fiola vanilie,1 cub de drojdie,faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat tare( maxim 1 kg)
Frecam bine untul la temperatura camerei dar nu moale,cu zaharul si zaharul vanilat.Incalzim putin laptele si il amestecam bine cu drojdia.Punem laptele cu drojdie peste unt si amestecam bine.Adaugam esenta de vanilie si putin cate putin din faina si amestecam pana devine mai tare,apoi framantam 10 minute.O dam la frigider pentru jumatate de ora,cat sa se odihneasca.Apoi luam cate o bucata din aluat ca cat un pumn,o intindem in cerc,apoi o taiem in 6-8 sfere(vedeti in poze).Umplem cu rahat sau nuca sau gem,apoi rulam din margine spre centru.Le asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si le dam la cuptor la foc mic pana se rumenesc.




Le pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...