Ingrediente
2 dovlecei,2 morcovi,2 catei de usturoi,putin ulei,patrunjel
Foaia 500 g faina,3 linguri ulei,o lingura otet,un pahar de apa calduta,un praf de sare
Punem intr-un castron faina,In mijloc punem apa,uleiul,otetul,un praf de sare si amestecam cu o lingura de lemn,apoi cu mana pana se incorporeaza toata faina.O lasam 10 minute sa se odihneasca.Impartim aluatul in doua,dupa care intindem prima foaie nu prea subtire si nici prea mare.O asezam intr-o forma rotunda.
Punem intr-un castron faina,In mijloc punem apa,uleiul,otetul,un praf de sare si amestecam cu o lingura de lemn,apoi cu mana pana se incorporeaza toata faina.O lasam 10 minute sa se odihneasca.Impartim aluatul in doua,dupa care intindem prima foaie nu prea subtire si nici prea mare.O asezam intr-o forma rotunda.
Separat ne ocupam de umplutura de dovlecel.Curatam dovlecii si morcovii si ii dam pe razatoarea cu gauri mari sau mici..nu conteaza.Punem intr-o ctaticioara putin ulei,adaugam dovleceii si morcovii si punem pe foc sa le caim putin.Adaugam sare,piper,atrunjelul tocat si usturoiul.Lasam sa se caleasca pana se inmoaie bine.Dupa ce s-au racit puem compozitia peste foaie iar deasupra urmatoarea foaie.Dam la cuptor pana se rumeneste bine.Se serveste calda
Pofta buna
mmmmmmm cred ca sunt foarte gustoase cand ne inviti la masa:D
RăspundețiȘtergerehai la masa :D
RăspundețiȘtergeream facut placinta pentru adelina :D dar sa sti ca e foarte buna
RăspundețiȘtergere