6 oua
12 linguri apa fierbinte
2 cani zahar
2 cani faina
1 pliculet praf de copt
6 linguri ulei
2 esente de rom sau vanilie la fiola
2 pliculete de zahar vanilat
3 linguri de cacao cu varf
un praf sare
Scortisoara optional
Se separa galbenusurile de albusuri.
Peste galbenusuri se pun cele 6 linguri de ulei si se amesteca bine,apoi se pune jumatate din zahar si se amesteca .
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga restul de zahar si se bate foarte bine pana de devine cremoasa.
Se adauga 6 linguri de apa fiarta peste galbenusuri si 6 linguri peste albusuri si se amesteca bine.
Se adauga galbenusurile peste albusuri, zaharul vanilat, esentele si amestecati bine cu mixerul .
Adaugam faina si praful de copt si omogenizam foarte bine.
Cine doreste poate sa puna nuci si stafide in compozitie.
Puneti o parte din compozitie intru-un castron si adaugati in ea cacao.Cealalta compozitie o turnati in 2 tavi(tavi mari de cozonac) unse si tapetate cu faina,apoi puneti compozitia cu cacao deasupra..(Cui ii place poate inlocui cacaoa cu scortisoara...este foarte bun ).Da-ti la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.Este super bun acest chec.Am un mare succes cu el... ;)
Peste galbenusuri se pun cele 6 linguri de ulei si se amesteca bine,apoi se pune jumatate din zahar si se amesteca .
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga restul de zahar si se bate foarte bine pana de devine cremoasa.
Se adauga 6 linguri de apa fiarta peste galbenusuri si 6 linguri peste albusuri si se amesteca bine.
Se adauga galbenusurile peste albusuri, zaharul vanilat, esentele si amestecati bine cu mixerul .
Adaugam faina si praful de copt si omogenizam foarte bine.
Cine doreste poate sa puna nuci si stafide in compozitie.
Puneti o parte din compozitie intru-un castron si adaugati in ea cacao.Cealalta compozitie o turnati in 2 tavi(tavi mari de cozonac) unse si tapetate cu faina,apoi puneti compozitia cu cacao deasupra..(Cui ii place poate inlocui cacaoa cu scortisoara...este foarte bun ).Da-ti la cuptor pana se rumeneste putin deasupra.Este super bun acest chec.Am un mare succes cu el... ;)
PS: Pozele sunt cu compozitie dubla si cu cacao si cu scortisoara
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu