duminică, mai 30, 2010

Mini eclere pentru profiterol


Ingrediente pentru aluat


3 oua
125g faina
250 ml apa
100 ml ulei
un praf de sare


Se pune apa cu uleiul si un praf de sare la fiert.Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se pune toata faina si se amesteca bine cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.Se lasa sa se raceasca apoi cand este rece se adauga ouale pe rand si se amesteca bine.

Intr-o punaguta de plastic se pune cu lingura din compozitie si se pune in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt ,gogosele din aluat rotunde sau lunguiete, cum doriti.Dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc bine.
Ingrediente pentru sos de ciocolata
2 ciocolate poiana cu lapte sau amaruie
5 linguri lapte
Se rupe in bucatele ciocolata si se pune impreuna cu laptele pe foc pana se topeste.
Cand sunt gata gogoselele si racite se iau si se taie in doua,se umplu cu ciocolata la fund si crema de vanilie,se pun capacele,se ung cu sos de ciocolata si se dau la rece :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...