joi, octombrie 13, 2011

Prajitura cu dovleac

INGREDIENTE
Aluatul:
o ceasca ulei, un pahar de apa, un praf de sare,6 linguri zahar,un praf de copt,o esenta de vanilie,faina cat cupride  ca sa iasa o coca tare.
Umplutura:
un dovleam nu prea mare,zahar dupa gust,scortisoara,zahar vanilat 2 pliculete,putin ulei
Ne apucam mai intai de dovleac.Il curatam de coaja si il radem pe razatoare,eu prefer pe cea cu gauri mici ca iese mai cremos dupa ce il calesc.Dupa ce il radeti pe tot, il punem intr-o cratita cu 3-4 linguri de ulei si il punem pe foc.Il calim bine pana se inmoaie si scade zeama care se lasa.Dupa ce stingem focul adaugam scortisoara din belsug si zahar vanilat.Il alsam deoparte sa se raceasca si intre timp ne apucam de aluat.
Punem intr-un castron uleiul,apa,zaharul,esenta si praful de copt si amestecam foarte bine sa se dizolve praful de copt si zaharul.Adaugam faina putin cate putin si framantam pana nu se mai lipeste de castron si de maini.
Impartim aluatul in doua parti pentru doua foi.Intindem o foaie pe care o punem intr-o tava unsa si nu prea mare tava( cantitatea aluatului nu este pentru o prajitura foarte mare),punem dovleacul ,pe urma cealalta foaie si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Se taie cand este rece si se pudreaza cu zahar cu gust de vanilie



Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...