vineri, noiembrie 09, 2012

Tocanita cu carne de vacuta

E frig si timp urat :( ...ne trebuie o tocanita calda cu multe legume si carnita de vacuta iar langa ea, niste muraturi :)
Imi place genul asta de tocanita cu multe legume,gen ghiveci,doar ca are si carne...foarte buna :) sper sa va placa
INGREDIENTE
1 kg carne de vacuta-manzat( se poate si cu carne de porc sau pui)
o cutie rosi in bulion
o cutie fasole verde
o cutie mazare(cutii mici)
4 morcovi
2 ardei grasi
cateva cepe
1 kg cartofi pe care am uitat sa ii pun in poza:D
usturoi dupa gust
o legaturra patrunjel
ulei de masline
sare
piper
cimbru
In primul rand taiem ceapa mai mare si o punem in cratita cu ulei de masline si carnea.Le calim putin,apoi adaugam ardeiul gras taiam maricel,morcovul taiat rondele si calim bine.Adaugam 1-2 cani de apa cat sa acopere carnea si lasam sa fiarba bine.Mai adaugam apa din cand in cand.
Cand carnea este aproape fiarta,adaugam cartofii taiati bucati mari si lasam pana fierb cartofii.Apoi adaugam mazarea,fasolea,rosiile in bulion,sare,piper si cimbru.La urma adaugam usturoiul si patrunjelul si stingem focul.
Serviti fierbinte cu muraturi ca merge de minune :)



Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...