INGREDIENTE
Blat: 7 oua,7 linguri zahar,6 linguri faina,2 linguri cacao,1 esenta rom,1 pliculet praf de copt
Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul,se bate,se adauga galbenusurile,esenta,faina si praful de copt.Se omogenizeaza bine,se pune in tava unsa si tapetata si se da la cuptor la foc mijlociu.
Dupa ce sa racit se taie in 3 straturi subtiri.
CREMA DE CIOCOLATA ALBA SI UNT
2 tablete de ciocolata alba primola,280 ml frisca lichida,70 ml coniac sau rom...,1 pliculet gelatina,100 gr unt
Se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un castron.Intr-o craticioara se incalzeste bine frisca lichida.Cand da intr-un clocot se toarna peste ciocolata si se amesteca bine pana se topeste.Se adauga coniacul si se lasa sa se raceasca.Se prepara gelatina in 50 ml apa apoi cand este rece ciocolata se adauga gelatina topita si se amesteca bine.In alt castronel se bate untul cu mixerul pana devine spuma.Se amesteca untul cu ciocolata si se da la frigider pt 30 minute pana se incheaga.
CREMA CIOCOLATA NEAGRA:
2 tablete ciocolata amaruie primola,280 ml frisca lichida,1 pliculet gelatina
Se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un castron.Intr-o craticioara se incalzeste bine frisca lichida.Cand da intr-un clocot se toarna peste ciocolata si se amesteca bine pana se topeste.Cand este rece se adauga gelatina prparata si da la frigider 30 minute pana se incheaga.
Mai avem nevoie de 200 ml frisca batuta,1 borcan de vinisne compot
Dupa ce am taiat blatul in 3,punem o felie pe tava si o insiropam cu zeama din compotul de visine.Punem toata crema de ciocolata alba,punem un blat peste,insiropam tot cu sirop din compot,adaugam crema de ciocolata neagra si peste ciocolata visine din compot.Punem al 3 lea blat,insiropam si ornam cu frisca colorata roz,cu ciocolata,bombonele de ciocolata si visine.
Un tort foarte bun.Facut pentru ziua lui Adriana
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu