miercuri, iulie 06, 2011

Tort Papusa

INGREDIENTE
Blat pentru tortul mare
11 oua
11 linguri zahar
11 linguri faina
3 linguri cacao
1 esenta rom
1 pliculet praf de copt
Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul,pe urma galbenusurile,esenta,faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza bine,se pune in tava unsa si tapetata si se da la cuptor la foc mijlociu.Dupa ce sa racit de taie in 3 foi
sau puteti coace 3 foi separate.

Crema de ciocolata pentru tortul mare :
3 tablete de ciocolata neagra primola sau poiana(cele mai bune)
1 pliculet gelatina
80 ml coniac
350 ml frisca lichida .
Se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un castron.Intr-o craticioara se incalzeste bine frisca lichida.Cand da intr-un clocot se toarna peste ciocolata si se amesteca bine pana se topeste.Se adauga coniacul si se lasa sa se raceasca.Se prepara gelatina in 50 ml apa apoi cand este rece ciocolata se adauga trei sferturi doar din gelatina topita si se amesteca bine.Se da la frigider pt 30 minute pana se incheaga.
Crema padurea neagra pentru tortul mare:
 300 ml frisca batuta
1 borcan de compot de visine
Asamblarea tortului 1
Se pune o felie dein cele 3 baturi pe o tava.Se insiropeaza cu sirop din compotul de visine,se pune un strat gros de frisca,se pun visinile din aproape un borcan de visine,se pune blatul 2,se insiropeaza,se pune toata crema de ciocolata,se pune blatul 3,se insiropeaza si se niveleaza bine cu frisca.Se da la frigider pana la etapa urmatoare

TORTUL PAPUSA
Blat : 7 oua,7 linguri zahar,7 linguri faina,,1 esenta vanilie,1 pliculet praf de copt,colorant alimentar roz(rosu)
Se procedeaza ca la primul blat,doar ca aici adaugam putin colorant rosu.Se coace intr-o craticioara rotunda mica .Cand sa racit de taie in 3 felii.
Crema ciocolata abla:
2 tablete ciocolata alba,200 ml frisca lichida,1 pliculet gelatina. Se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un castron.Intr-o craticioara se incalzeste bine frisca lichida.Cand da intr-un clocot se toarna peste ciocolata si se amesteca bine pana se topeste.Se prepara gelatina in 50 ml apa apoi cand este rece ciocolata se adauga doar trei sferturi  din gelatina topita si se amesteca bine.Se da la frigider pt 30 minute pana se incheaga.
Crema cioclata neagra:
 1 tableta ciocolata neagra,70 ml frisca lichida,putina gelatina.Se prepara ca mai in sus.
Se taie blatul in 3 felii,Se pune o foaie  pe o farfurioara mica rotunda de plastic sau pe un carton de prajituri laminat.Se insiropeaza cu zeama din compot,se pune crema de ciocolata alba(eu am pus si cateva visine),Se pune urmatorul blat,se insiropeaza,se pune crema de ciocolata neagra,al treilea blat,se insiropeaza.Acum luam papusa,imbtacam picioarele in folie alimentara,si o introducem in mijlocul tortului.Taiem marginile tortuletului(rochita ei) in forma unei rochii,iar cu blatul care ramane de pe margini continuam in sus pana la mijlocul papusii.Modelam cat mai bine rochita ,apoi nivelam cu frisca.
Imbracam tortul 1 cel mare in pasta de zahar roz,modelam fundite,floricele,inimioare..etc. Papusa o imbracam  dupa dorinta copilului :)
Reteta pentru pasta de zahar cu are am imbracat papusa o gasiti AICI

 Sper sa va placa :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...