2 linguri gelarina(praf)
12 linguri apa
4 linguri miere
2 linguri margarina rama maestro pentru prajituricolorant albastru si rosu
Punem intr-un castron pentru inceput 1 kg zahar pudra.Separat intr-o craticioara punem gelatina si apa pe baie de aburi.Cand este calda adaugam margarina si mierea.Amestecm pana se dizolva bine.Adaugam lichidul peste zaharul pudra si amestecam cu o lingura bine pana se omogenizeaza bine.Mai adaugam zahar si framantam pana devine greu de amestecat.Rasturnam pe masa si framantam cu zahar pudra pana devine un aluat tare.Coloram cu colorant alimenar in ce culori ne place.
Pasta preparata ajunge pentru un tort mare si unul mic. exemplu aveti tortul papusa de la ziua lui Adelina.Invelim aluatul in folie si dam la frigider cel putin 2 ore.
Cand incepeti sa il folositi ,incalzitin 30-40 secunde la microunde,apoi il mai framantati putin cu zahar pudra pana devine manevrabil.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu