Blat: 7 oua,7 linguri zahar,6 linguri faina,2 linguri cacao,1 esenta de rom,1 praf de copt,un praf de sare
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul,se bate,se adauga galbenusurile,esenta,faina, praful de copt si cacao.Se omogenizeaza bine,se pune in tava unsa si tapetata si se da la cuptor la foc mijlociu.Dupa este rece blatul se taie 3 felii subtiri.
Crema de ciocolata:
2 ciocolate poiana cu lapte,250 ml frisca lichida,80-90 ml visinata(daca nu aveti visinata puteti pune coniac,rom,etc),1 pliculet gelatina
Se rupe ciocolata in bucatele si se pune intr-un castron.Intr-o craticioara se incalzeste bine frisca lichida.Cand da intr-un clocot se toarna peste ciocolata si se amesteca bine pana se topeste.Se adauga visinata cand este putin rece si se lasa sa se raceasca complet.Se prepara gelatina in 50 ml apa apoi cand este rece ciocolata se adauga gelatina topita si se amesteca bine.Se da la frigider pt 30 minute pana se incheaga.
Crema 2 de frisca:
250 ml frisca lichida batuta+ 250 pt ornat,20 boabe de visine din visinata sau din compot de visine,zeama de la un borcan de compot de visine pt insiropat blatul,un pliculet de nuca de cocos
Se pune o felie din cele 3 foi de blaturi pe o tava.Se insiropeaza cu sirop din compotul de visine,se adauga toata crema de ciocolata,se pune urmatorul blat,se insiropeaza,se pune un strat de frisca batuta,peste frisca se pun visine din visinata fara samburi,se pune ultimul strat de blat,se insiropeaza si la final se imbraca tot in frisca,se niveleaza bine.Eu marginile le-am imbracat in nuca de cocos si pentru decor am topit o ciocolata si am modelat-o :)
Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu