luni, septembrie 19, 2011

Musaca de cartofi cu carne tocata

INGREDIENTE
Avem nevoie de carne tocata de vacuta, o ceapa,2-3 catei de usturoi,2-3 linguri de pasta de tomate sau rosi in bulion,putin marar,sare,piper,cimbru,tarhon,1,5 kg cartofi pe care ii vom face piureu,5-6 linguri ulei de masline,1-2 oua
In primul rand vom curata cartofii si ii punem la fiert pt piureu.Intre timp pregatim carnea.Punem carnea intr-un castron,adaugam ceapa tocata marunt,usturoiul,1 ou,sare,piper,cimbru,tarhon fiecare dupa gust,verdeata tocata marunt si 1 lingura mare de pasta de tomate.Amestecam bine carnea si o lasam deoparte ca sa pregatim piureul.Cand sunt fierti cartofii ,ii scurgem de apa si pasam sau mixam bine cu un praf de sare si putin ulei de masline.Ungem cu ulei si tapetam cu putina faina o tava.Punem un strat de piureu de cartofi,apoi carnea tocata si iar un strat de piureu.Deasupra ungem cu pasta de tomate si pe margini facem putin loc unde vom pune un pahar de apa si dam la cuptor la foc mediu pt 30 min.Dupa 30 min mai adaugam putin apa si un ou batut deasupra.Mai lasam pana de rumeneste deasupra si credeti ca este gata.
Daca vreti sa obtineti o bucata de musaca taiata perfect si nu sfarmata ,atunci dupa ce o scoateti din cuptor o mai lasati sa se raceasca putin pt a se inchega piureul.Apoi taiati cu cutitul si scoateti cu o furculita. :)
Serviti cu muraturi :)





Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...