1 cana zahar
2 cani faina
jumatate cana ulei sau unt topit
1 cana lapte caldut
3 linguri cacao
3 linguri gem sau dulceata(eu pun jumatate de borcan)
1 pliculet praf de copt
1 esenta de rom
Pt glazura :
3-4 linguri unt sau margarina
3 linguri cacao
50 g alune sau nuca pisata
Se freaca oul cu zaharul.Se adauga uleiul, laptele caldut si gemul si se amesteca bine pana se topeste zaharul.Se adauga praful de copt,faina,cacaoa,si esenta si se omogenizeaza bine.Se pune compozitia intr-o tava mica (mai mica de 27 cm) unsa si tapetata cu faina si se da la cuptor la foc mijlociu pana se coace.
Intre timp pregatim glazura.Se pune pe foc margarina cu zaharul si se amesteca bine.ATENTIE nu lasam margarina sa fiarba,ci doar o inmuiem putin.Adaugam cacaoa si frecam bine pana devine un sos-cremos.
Cand este gata negresa,o scoatem din cuptor,o lasam 10 minute sa se mai raceasca,o taiem si turnam deasupra tot sosul.
Presaram alune sau nuci,nuca de cocos,bombonele,etc.Noi o servim cu un pahar de lapte rece :)
Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu