Blatul:
3 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
6 linguri ulei
o fiola esenta de rom
jumatate de lingurita de scortisoara si
jumatate de pliculet de praf de copt.
3 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina
6 linguri ulei
o fiola esenta de rom
jumatate de lingurita de scortisoara si
jumatate de pliculet de praf de copt.
In primul rand punem o craticioara pe foc cu cele 10 linguri de zahar si il ardem.
Dupa ce sa racit il ungem cu margarina sau unt.
Radem merele curatate de coaja pe razatoare si le amestecam cu scortisoara si rom.Nu va speriati...ca nu vedeti zahar adaugat in mere ...vor fi dulci de la zaharul ar si de la blat.Punem merele peste zaharul ars din tava.Separat batem ouale cu zaharul bine,uleiul,faina,praful de copt si la urma esenta si scortisoara.Amestecam bine si turnam peste merele nivelate bine.Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste aluatul.Ca in poza!Cand este gata il lasam sa se raceasca 5 minute ,apoi pe o tava il rasturnam.Va fi blatul dedesubt si merele deasupra.Decoram cu mere caramelizate sau cu frisca :)
In fiecare iarna il pregatesc macar o data!
RăspundețiȘtergere