duminică, iulie 08, 2012

Inghetata de cacao

Ce poate fi mai bun si mai racoros decat o inghetata???
E perioada cand toata lumea vrea sa savureze o inghetata...si care sa fie cea mai bun inghetata decat cea preparata in casa cu ingrediente proaspete.
Eu am gasit o reteta foarte simpla si foarte delicioasa,pe care vreao sa o impart cu voi :)
INGREDIENTE
4 albusuri
150 gr zahar pudra-tos
50 gr cacao
250 ml frisca lichida
o lingurita de zahar vanilat
1 esenta de rom
50 ml apa clocotita
Sos de ciocolata
50 gr ciocolata neagra
50 gr frisca lichida
Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.Adaugam zaharul tos si romul si batem pana devine o crema tare si foarte cremoasa.Dam la rece.
Batem bine si tare frisca lichida.Dam la rece.
Amestecam cacaua cu zaharul vanilat si cu apa clocotita.Amestecam bine cu lingura si ve-ti vedea ca nu se incorporeaza bine,ci va ramane faramite de cacao.Vor fi exceptionale in inghetata.Dam la rece.
Amestecam albusurile cu frisca,apoi cacaua cu un tel pana se incorporeaza bine.Nu amestecamf oarte mult sa nu se lase.Punem crema in forme sau in tavite de ghetata si dam la congelator pana se ingheata.
Pentru sos: rupem ciocolata in bucatele si punem frisca lichida,apoi dam 40 secunde la microunde,amestecam bine si omogenizam.Lasam la rece 20 min si punem acest sos peste inghetata.
Servim cu piscoturi si acest sos de ciocolata si nu va mai trebuie altceva :)






Pofta buna

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...