joi, septembrie 20, 2012

Tort cu Mere Dr.Oetker

Un Tort de Mere, reteta propusa de Dr Oetker ...esentele noi de la Dr. Oetker sunt acum în sticlute mai mari si au o aromă intensă care se mentine si după coacere. Pe lângă deja clasicele esente de Rom, Vanilie, Migdale si Cafea, Dr. Oetker îti oferă si 3 esente cu extract natural de Portocale, Lămâie si Mentă.

Cu oricare dintre aceste esente poti să îmbogătesti după gustul tău si al celor dragi orice îti propui să prăjituresti.
INGREDIENTE
Pentru aluat:
200 g unt moale,
150 g zahăr pudră,
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker,
1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker,
4 ouă,
200 g făină,
1/2 plic Praf de copt Dr. Oetker.
Pentru presărare:

100 g fulgi de migdale.
Pentru umplutură:

½ kg mere decojite, fără sâmburi,
sucul de la o lămâie,
1 vârf de cuţit cu scorţişoară,
300 ml suc de mere,
2 plicuri Tort Gelee,
 transparent Dr. Oetker,
20 g zahăr,
1 linguriță Esență de mentă Dr. Oetker.
Pentru cremă:
400 ml smântână dulce,
4 linguri zahăr pudră,
un vârf de cuţit cu scorţişoară,
1 plic Foi de gelatină Dr. Oetker,
70 suc de mere.
Pasul 1
 Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi plicul de Finesse până se obţine o spumă. Se adaugă treptat ouăle. Făina se amestecă cu praful de copt și se amestecă în compoziția de mai sus. Se toarnă aluatul într-o formă cu inel detașabil unsă, tapetată cu făină (cu diametrul de 26 cm), se întinde uniform şi se presară cu fulgi de migdale. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.
Cuptor cu aer fierbinte: 180 ºC (preîncălzit)
Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncălzit)
Timp de coacere: cca. 45 de minute
Pasul 2
Pentru umplutură se taie merele în felii subţiri. Se amestecă bine cu sucul de lămâie, scorţişoara, sucul de mere, zahărul şi Tort Gelle şi se fierbe acoperit până se înmoaie. Se ia de pe foc și se adaugă esența de mentă. Blatul rece se taie o dată și se întinde umplutura pregătită mai sus.

Pasul 3
Pentru cremă se bate smântâna cu zahărul pudră şi scorţişoara. Se pregăteşte gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se încălzeşte împreună cu
sucul de mere. Se amestecă gelatina cu 1/3 din frişca bătută.Se adaugă restul de frişcă şi se amestecă uşor. Se întinde uniform crema pe umplutura rece. Se acoperă cu cel de-al doilea blat de tort, se apasă uşor şi se dă la rece o oră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...