miercuri, august 20, 2014

Prajitura cu Ciocolata si Caramel

INGREDIENTE

Pentru blat:
12 oua
12 linguri zahar
12 linguri ulei
12 linguri faina
3 linguri cacao
1 pliculet praf de copt
esenta de rom
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si batem pana se topest zaharul.Adaugam galbenusurile,uleiul,esenta de rom,faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam usor de sus in jos cu o spatula.Din compozitia rezultata coacem 3 foi intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt.
Crema ciocolata:
500 ml frisca linhida
o tableta de ciocolata de 200 gr cat mai concentrata in cacao
Puenem frisca si ciocolata rupta in bucatele pe foc si amestecam continuu pana se topeste ciocolata.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei,apoi dam la frigider pana se raceste bine.Cand este rece,batem cu mixerul pana devine foarte cremoasa.
Crema caramel:
o cana de zahar
un pachet de 250 gr de margarina rama pentru prajituri
100 gr frisca lichida
6 galbenusuri
300 gr nuca
Topim zaharul.Dam de pe foc si adaugam putin cate putin frisca lichida si amestecam bine pana se omogenizeaza,apoi adaugam margarina si amestecam foarte bine.Separat batem putin galbenusurile.Dam de pe foc si turnam galbenusurile si imediat amestecam foarte bine.Mai punem pe foc pentru 1 minut,apoi stingem focu si adaugam nuca taiata putin cu cutitu.
Sirop:
apa
zahar
esenta de rom
nes
Amestecam ingredientele intr-o craticioara si punem pe foc pana incepe sa dea in clocot.Stingem focu si lasam sa se raceasca
Glazura
100-150 gr unt sau margarina pt prajituri
o ceasca de zahar
100 gr ciocolata
2-3 linguri de cacao
Punem intr-o craticioara untul cu zahar si ciocolata si topim.Agaugam cacao si amestecam bine pana se omogenizeaza.
Pe o tava punem o foaie de blat,insiropam bine,punem toata crema de ciocolata,iar blat,sirop,crema caramel,balt si glazura deasupra.
Pofta buna si spor la treaba :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...