joi, februarie 05, 2015

Prajitura Albinita cu foi cu miere

INGREDIENTE
Foi:
500 gr faina
2 oua
3 linguri zahar
5 linguri miere
2 linguri untura sau jumatate de pachet de unt
3 linguri lapte
un plic praf de copt
un praf de sare
Intr-o craticioara punem zaharul,mierea,ouale,untura sau untul,laptele si punem vasul pe foc la foc foarte mic,amestecand continuu sa se topeasca mierea si zaharul,nu lasati sa fiarba.Doar sa se incalzeasca putin. Dam de pe foc si adaugam faina putin cate putin,praful de copt si un praf de sare si omogenizam cu faina,pana
obtinem un aluat tare.Impartim aluatul in 4 parti egale.Intindem foaia pe o hartie de copt ,apoi punem pe dosul unei tavi de cuptor si coacem la foc mediu cateva munite,pana se rumeneste pe margini.
Procedam la fel cu toate foile.

Crema:
300 ml lapte
100 gr gris
250 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat
1 esenta de vanilie
un pachet de unt
un borcan de gem
Punem pe foc laptele cu zaharul,zaharul vanilat si esenta de vanilie.Cand incepe sa fiarba ,adaugam grisul si amesteca bine sa nu faca cocoloase.Lasam sa se raceasca complet,apoi adaugam pachetul de unt la temperatura camerei si mixam foarte bine cu mixerul pana devine spumos.
Asezam o foaie pe o tava,punem jumatate din crema de gris,iar foaie,un borcan de gem,iar foaie,ceaalta jumatate din crema de gris,ultima foaie si asezam deasupra o tava sau un tocator pe care punem o cratita cu apa.Lasam la presat pana a doua zi
Pudram cu zahar si servim :)
Pofta buna




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...