Cine zice ca cozonacul de post nu este bun, se insala!!
Incercati reteta mea ca sa va convingeti
INGREDIENTE
1.250 kg faina
500 ml apa
2 cubulete de drojdie- 50 gr
250 gr zahar
1 pachet de margarina pentru prajituri vegetala
1 sticluta esenta de rom
coaja de lamaie si portocala
o lingurita de sare
Pentru umplutura :
2-3 linguri cacao
rahat
stafide
nuca
Punem faina cernuta intr-un lighean.
Punem apa cu zaharul pe foc si amestecam pana se topeste zaharul.Nu trebuie sa fie fierbinte.
Topim margarina.
Intr-un castron punem 3 linguri faina ,drojdia si amestecam cu apa calda cu zahar. Lasam maiaua sa creasca.
Dupa ce maiaua a crescut , o adaugam peste faina,apa calda sa fie, margarina topita, sare,estena,coaja de lamaie si portcocala si amestecam bine toate ingredientele,apoi framantam si lasam la loc cald sa creasca.
Dupa ce a crescut,impartim aluatul in doua, o parte o amestecam cu cacaoa.Apoi amandoua parti le impartin din nou in doua pentru 2 cozonaci.( doua bucati albe si doua negre)
Intindem o foaie din alua alb,peste ea punem o alta foaie din aluat negru si deasupra punem rahat,stafide si nuca.Rulam si punem in tava tapetata cu hartie de copt.Lasam cozonacii in tavi sa creasca apoi dam la cuptor la foc mic pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu