INGREDIENTE
3 cani orez
1 kg ciuperci proaspete
3 ardei grasi rosii mari
5-6 cepe
4 morcovi
o telina cat un pumn
2 verde murate mari
marar si patrunjel
cimbru
sare
piper
busuioc
foi de dafin
4 cani de apa
pasta de tomate
2 lingurite delikat de legume
jumatate ceasca de ulei
Pun jumatate de ceasca de ulei intr-o tigaie mare sau o cratita incapatoare.Adaug ceapa tocata si o calesc bine. Adaug morcovul si telina date pe razatoarea cu gauri mici, apoi ardeiul gras tocat dar nu foarte mic si calesc bine.Intre timp toc ciupercile si le adaug pe rand.Cand s-au inmuiat legumele adaugam orezul spalat in 3-4 ape si calim putin impreuna. Adaugam 4 cani de apa,sare,piper, cumbru,busuioc,delikat,maar si patrunjel si lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa.Stingem focul si lasam sa se racoreasca. Intre timp taiem foile de varza si le pregatim pentru umplut. Asezam intr-o cratitamare un strat de varza toacata,putin cimbru si 2 foi de dafin, apoi asezam sarnmalele si deasupra iar un strat de varza si pasta de toamate. Completam cu apa si fierbem la foc mediu 30-40 mic ,apoi dam la cuptor,completand cu apa.
Mi-au iesit 80 de sarmale. Atentie, nu puneti mult orez in frunza pentru ca el se va umfla la fiert si va vor iesi niste sarmale babane.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu