2 kg carne de porc,poate fi pulpa,spata,fleica,muschi
o capatana de usturoi
sare
piper
cimbru
oreganobusuioc
ulei
2 cani vin alb
4-5 cani apa
3-4 linguri smantana grasa
Spalam carnea si o asezam in tava unsa cu ulei.Punem sare si piper pe ambele parti,iar deasupra oregano,cimbru si busuioc.Cu un cutit cu varf ascutit ,facem cateva gauri unde vom baga bucati de usturoi.
In tava punem 2 cani de vin si 2 de apa si dam la cuptor la foc mediu la inceput,iar pe la sfarsit dam focul mai tare sa se rumeneasca frumos deasupra.Cand mai scade din zeama,mai adaugam cate o cana de apa.
Cand fripturica este gata,o scoatem din tava,iar cu sosul ramas,il amestecam cu smantana grasa.Servim friptura cu acest sos foarte bun :)
Hristos a inviat!
RăspundețiȘtergereArata tare bine!!!
RăspundețiȘtergereAdevarat A Inviat :)
RăspundețiȘtergereMultumesc :*:*
RăspundețiȘtergere