un pachet mare de piscoturi
frisca pentru ornat
Crema diplomat:
3 oua
250 ml frisca lichida
o ceasca zahar
o ceasca lapteun pliculet zahar vanilat
o fiola esenta de vanilie
o cutie de piersici fara coaja
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu telul cu zaharul,esenta de vanilie,zaharul vanilat si laptele si se pune pe foc pana se ingroasa putin.
Se da la rece.Se pune gelatina in o ceasca de sirop de la piersici,se amesteca bine si se lasa 15 minute sa se inmoaie.
Albusurile se bat spuma tare.
Frisca lichida se bate cu mixerul tare
Cand ,crema de la rece(frigider) s-a racit, se amesteca cu albusurile,gelatina, frisca si piersicile taiate cubulete si se mai da putin la rece pana se mai incheaga putin.
Asamblare:
Cine are tava cu pereti detasabili, e bine sa o foloseasca,cine nu are ,ca mine :)) va construi niste pereti din carton,pe care ii va lipi cu scoci.
Din piscoturi formam blatul de jos si de jur- imprejur vom pune in picioare piscoturi.Dupa ce punem 2-3 piscoturi,punem si crema ca sa stea piscoturile,ca altfel voi cadea :))
Punem toata crema ,nivelam deasupra si dam la frigider pentru cateva ore ca sa se inchege bine crema si sa se lipseasca piscoturile.
Ornam cu frisca dupa bunul plac :)
Pofta buna :)
Arata foarte bine si cred ca e si tare bun!
RăspundețiȘtergereDa :) imi place foarte mult
RăspundețiȘtergere