luni, aprilie 16, 2012

Pasca cu aluat de cozonac

INGREDIENTE
Aluat: 1 kg faina
5 galbenusuri
500 ml lapte
250 gr faina
1 pachet de unt 200 gr
2 pliculete de drojdie uscata
o lingurita de sare
coaja rasa de lamaie
2 esente de vanilie
2 esente de rom
zahar vanilat
In primul rand punem laptele intr-o craticioara pe foc.Adaugam zaharul si zaharul vanilat si lasam pana se incalzeste bine si se topeste zaharul.

Intr-o alta craticioara mica punem untul la topit.
Maiaua:

Separat in alt castron,punem 3 linguri de faina cu pliculetele de drojdie si putin lapte si amestecam bine maiaua pana devine o pasta.Presaram putina faina deasupra si lasam la crescut 15 min la loc cald.
Intr-un alt castron punem galbenusurile pe care le frecam putin cu o lingurita de sare.Adaugam cojile de lamaie si portocala,si esentele toate.

Punem faina intr-un castron mare,facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusurile,laptele amestecat cu zaharul si maiaua.Amestecam bine toate ingredientele(nu va speriati daca coca o sa fie cam tare si greu de framantat) dupa ce incepem sa framantam si sa adaugam din untul topit nu o sa mai fie asa de greu.Dupa ce se amesteca bine toate,incepem sa punem unt topit in palma si sa framantam bine timp de 30 minute pana terminam tot untul topit.Presaram faina deasupra si punem la crescut la loc cald.Lasam sa creasca 1-2 ore pana se tripleaza compozitia.
Umplutura:
1,5 kg branza dulce cantitatea va fi impartita pentru 3 Pasti
12-15 oua
3-4 cani de zahar.depinde cat vreti sa fie de dulce
3 linguri coaja rasa de lamaie
3 pumni de stafide
3 esente de rom
3 esente de vanilie
zahar vanilat
Amestecam bine branza cu zaharul,ouale intregi,esentele,coaja de lamaie si stafidele.Apoi o impartim in 3 parti.
Aluatul de cozonac il impartim in 3 parti.Din fiecare parte,luam cam 2 pumni de aluat si intindem pe fundul tavi tapetate cu hartie de copt.Punem branza si deasupra facem o impletitura si o cruce.Lasam sa creasca pe aragaz,apoi dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste frumos
Lasam sa se raceasca in tava,apoi o scoatem cu grija.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...