Pentru ca am o tava noua foarte frumoasa si pentru ca azi am luat capsuni proaspete si frumoase si au un miros atat de parfumat,m-am gandit eu ce sa fac si am trantit o prajitura cu capsuni,delicioasa si pufoasa si foarte buna :)
300 gr faina
150 ml ulei
250 gr zahar
100 ml lapte
4 oua
o lingura mare de coaja de lamaie
o lingura esenta de rom
2 linguri gris1 pliculet praf de copt
500 gr capsuni
In primul rand,curatam capsunile,le spalam,le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele.
Separam galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le amestecam bine cu 100 gr de zahar si coaja de lamaie.Adaugam treptat uleiul si la urma laptele.
Albusurile se bat spuma tare,adaugam zaharul si romul si batem bine pana se intaresc din nou.
Se pun galbenusurile peste albusuri si se amesteca cu telul apoi se adauga faina cu praful de copt si se omogenizeaza bine. De obicei se spune ca nu se mai mixeaza cu mixerul, ci se amesteca usor cu telul,dar mie nu imi place cum iese faina amestecata usor.Eu mai mixez cu mixerul ca sa iasa compozitia omogena si fara cocoloase de faina.
Ungem bine cu ulei tava (tava mea are 27 cm)si tapetam cu faina,apoi turnam compozitia si asezam toate capsunile deasupra.Dam la cuptor la foc mic-mijlociu pana se rumeneste frumos.
Se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar vanilat si zahar fin
mmmmmmmmmmm arata delicios am so incerc si eu
RăspundețiȘtergereSa o incerci,pt ca este foarte buna :) imi place mult :D
RăspundețiȘtergeremaine mananc o bucatica cu un pahar de lapte :D te astept
Eu as manca o bucatica acum la cafea:)
RăspundețiȘtergereArata tare bine!
Da :) si eu
RăspundețiȘtergereDelicioasa cu capsuni!!
RăspundețiȘtergereDa Rocsy :) e buna cu capsuni
RăspundețiȘtergere