Ingrediente
4 oua,8 linguri ulei,300 g zahar,350 g faina,1 pliculet praf de copt,150 ml lapte,coaja rasa de la o portocala,2 portocale,zahar vanilat,1esenta de vanilie
Mod de preparare
Ouale se bat intregi cu mixerul cu zaharul,zaharul vanilat si vanilia.Se adauga treptat uleiul,faina amestecata cu praful de copt(o sa se intareasca compozitia dar va reveni cand punem laptele), laptele si coaja de portocala si se amesteca bine.Se unge o tava putin mai mica ca cea de cuptor cu ulei sau cu unt si se tapeteaza cu faina,se torna compozitia in tava si deasupra se pun felii de portocala.Se da la cuptor la foc mic pana se rumeneste putin deasupra.Aceasta prajitura se poate face cu orice fel de fructe.Recomand capsunile,visinile,piersici,caise,portocale!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu