marți, iunie 30, 2009

Ciorba de burta




Ingrediente


1 kg burta proaspata sau la punga gata curatata,taiata si prefiarta, zarzavat de supa (morcov, patrunjel, telina), o ceapa mare,o capatana de usturoi,8-10 oua,800-1 kg smantana grasa,un rasol de porc sau vita,sare si piper,otet dupa gust


Mod de preparare


 Burta proaspata se spala,se taie si se pune la fiert intr-o oala mare impreuna cu rasolul de porc. Dupa circa 2 ore,se adauga zarzavatul si ceapa.Se lasa sa fiarba la foc mediu pana se fierbe bine burta.Burta fiarta se scoate din supa impreuna cu rasolul si legumele. Se taie fisii cat doriti de lungi. Rasolul se taie si el la fel,iar legumele le aruncati sau le folositi la altceva.Bucatile se pun in supa strecurata, completind cu apa cit dorim sa fie de deasa si lasam sa mai fiarba citeva clocote. Se ia de pe foc, se sareaza, se acreste, dupa gust, cu otet,se drege cu ouale batute bine si amestecate cu smantana( intr-un castron batem bine ouale cu smantana si se ia cu polonicul din zeama fierbinte putin cate putin si se pune peste oua pana se aduce la temperatura ciorbei,apoi se toarna toata in oala)Separat se face un mujdei de usturoi si se poate pune in ciorba sau il strecurati.
Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...