Blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri faina1 lingura cacao
1 pliculet praf de copt
o lingurita esenta de rom1 pliculet praf de copt
un praf de sare
hartie de copt
Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.
Adaugam zaharul si batem pana se topeste.Adaugam galbenusurile,pe urma uleiul,esenta de rom,faina si praful de copt.Impartim aluatul in doua parti.O parte o amestecam cu o lingura de cacao.
Intr-o tava de cuptor,punem o fartie de copt si turnam compozitia alba in randuri( vedeti in poza), pe urma cea cu cacao.Nivelati si dati la cuptor pana se rumeneste putin de tot.
Caldut,blatul,il rulam si il lasam 5 minute sa ia foarma ruladei.( daca il rulam rece e foarte posibil sa se rupa)
Crema de ciocolata:
2 ciocolate poian amaruie
150 ml frisca lichida
un pumn de visine din compot sau din visinata
Rupem ciocolata in cucatele.Incalzim frisca lichida bine,bine si ametecam cu ciocolata pana de vine o crema omogena.Lasam sa se raceasca 10 minute.Punem o lingura de ciocolata deoparte pentru ornat.
Desfac blatul si il umplu cu crema de ciocolata si pun visinile deasupra.Rulez si ornez cu frisca si ciocolata ramasa de la crema
Pofta buna :)
mmmmmmmm arata super bn :D o bucatica si pt mine/?
RăspundețiȘtergereiti dau si 2 felii ca mai am :D
RăspundețiȘtergere