joi, martie 15, 2012

Rulada Diplomat invelita in Ciocolata

Racoros,dulce si bun :)
INGRDIENTE
Blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri faina
1 pliculet praf de copt
1 pliculet zahar vanilat
un praf de sare
hartie de copt
Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.
Adaugam zaharul si batem pana se topeste.Adaugam galbenusurile,pe urma uleiul,zaharul vanilat si la urma faina cu praful de copt.
Intr-o tava de cuptor,punem o fartie de copt si turnam compozitia.Nivelam bine si dam la cuptor la foc mijlociu pana se rumeste foarte usor.Caldut blatul,il rulam si il lasam 5 minute sa ia foarma ruladei.( daca il rulam rece e foarte posibil sa se rupa)
Crema Diplomat"
2 oua
o ceasca mica lapte
o cesca mica zahar
100 ml frisca lichida
jumatate de esenta de vanilie
un pliculet zahar vanilat
1 pliculet gelatina
o cutie ananas
Separam ouale.
Galbenusurile le amestecam cu un tel cu laptele,zaharul,zaharul vanilat si esenta,si punem pe foc pana se ingroasa putin,amestecand mereu,apoi o lasam la rece sa se raceasca
Batem albusurile spuma tare
Batem frisca tare
Preparam gelatina in 100 ml apa rece
Dupa ce sa racit crema,amestecam toate ingredientele,incalzim gelatina 20 secunde la microunde si o adaugam in crema.Adaugam si ananasul si amestecam bine.Eu gab crema 10 minute la congelator sa se mai inchege.
Glazura:
1 ciocolata amaruie poiana
100 ml frisca lichida
Incalzesc foarte tare frisca lichida si o amestec cu ciocolata rupta in bucatale,pana devine o crema omogena.O mai las 10 minute sa se inchege putin.Desfac blatul si il umplu cu crema,rulez si dau la congelator 10 minute.Apoi torn glazura de ciocolata deasupra si nivelez.Mai lasam la rece 1-2 ore.












Pofta buna :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...