2 fripturi -poate sa fie pulpa de porc,ceafa,cotlet
o felie mica de cotlet de porc sau pulpa de porc
o ceapa mica
2 catei de usturoio lingura de smantana
8 bucatele mici de cascavalsare si piper
In primul rand,curatam ciupercutele si rupem coditele.Taiem cubulete mici carnita.Ceapa si usturoiul le tocam marunt.Punem putin ulei intr-o tigaie,adaugam ceapa si carnea.Calim bine.Adaugam coditele de la ciuperci tocate,nu foarte marunt.Mai lasam 4-5 minute pana se patrund toate,apoi adaugam usturoiul,sare si piper.Punem compozitia intr-un castronel si adaugam o lingura mare de smantana si amestecam.Smantana va lega putin compozitia si va da un gust mai bun.Umplem ciupercutele cu aceasta compozitie si le punem intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptor pana cand se patrunde putin ciupercile.
Intre timp,incingem o tigaie,punem putin ulei si prajim cele 2 fripturi.
Cand sunt gata ciupercile,le punem putin cascaval deasupra si mai lasam 2 minute la cuptor pana se topeste cascavalul.
Asezam friptura in farfurie,iar ciupercile deasupra
Ps: nu va faceti griji pentru tava....lasati-o la inmuiat cu apa calda,apoi se va curata perfect :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu