Va propun o prajitura cu mere ,combinatia mea :) va garantez ca o sa va placa mult
Are un aluat foarte moale si fraged si gustos si bun si ...si :)
pentru umplutura:
1-2 kg mere
o ceasca zahar
o lingurita scortisoara
o lingurita esenta rom sau vanilie
2 linguri ulei
Curatam merele de coaja,dupa ce au fost spalate.Le radem pe razatoarea cu gauri mari si Le punem in cratita cu 2 linguri de ulei si zaharul.Calim pana se inmoaie bine.Adaugam scortisoara si esenta.
Ingrediente pentru foi:
5 cesti faina
o ceasca ulei
o ceasca apa
o ceasca zaharo lingura scortisoara
un pliculet praf de copt
un praf de sare
o esenta rom sau vanilie
Punem intr-un castron,apa,uleiul,zaharul,praful de copt,esenta,un praf de sare si scortisoara si amestecam bine.Adaugam 3 cesti de faina,amestecam bine,apoi cu cele 2 cesti framantam.Va fi un aluat mai moale,care nu se va mai lipi de castron.
Impartim aluatul in doua.Intindem o foaie nu foarte subtire dar nici groasa,o punem in tava unsa si tapetata cu faiana.ATENTIE!!( tava mea este lunga aproape cat o tava normala de cuptor dar ingusta cam pe jumate.Aveti grija sa va orientati,sa nu o puneti in tava normala de coptor ca va iesi lipie :)) )Punem compozitia de mere peste foaie,iar deasupra cealalta foaie.Bagam la cuptor la foc mijlociu pana se rumeneste frumos deasupra.
Pudrati cu zahar pudra cu gust de vanilie
yammy,una din preferateIe meIe
RăspundețiȘtergeresi a noastra :)
RăspundețiȘtergerepentru 1 kg de mere si o tava potrivita, cantitatea de faina de 5 cani este mult prea mare, 3 cani sint suficiente!!!
RăspundețiȘtergereMichelleD... in reteta sunt trecute 5 cesti...nu 5 cani. cestile sunt mici ....
RăspundețiȘtergeremie mi-a iesit foarte bn ,este foarte gustoasa... multumesc pt reteta :*
RăspundețiȘtergereMa bucur foarte mult ca a iesit buna :)
RăspundețiȘtergerepupici si cu mare placere
Imi place foarte mult!
RăspundețiȘtergere