marți, februarie 21, 2012

Prajitura cu mere

Neata :) la mine ;))
Va propun o prajitura cu mere ,combinatia mea :) va garantez ca o sa va placa mult
Are un aluat foarte moale si fraged si gustos si bun si ...si :)

INGREDIENTE
pentru umplutura:
1-2 kg mere
o ceasca zahar
o lingurita scortisoara
o lingurita esenta rom sau vanilie
2 linguri ulei
Curatam merele de coaja,dupa ce au fost spalate.Le radem pe razatoarea cu gauri mari si Le punem in cratita cu 2 linguri de ulei si zaharul.Calim pana se inmoaie bine.Adaugam scortisoara si esenta.
Ingrediente pentru foi:
5 cesti faina
o ceasca ulei
o ceasca apa
o ceasca zahar
o lingura scortisoara
un pliculet praf de copt
un praf de sare
o esenta rom sau vanilie
Punem intr-un castron,apa,uleiul,zaharul,praful de copt,esenta,un praf de sare si scortisoara si amestecam bine.Adaugam 3 cesti de faina,amestecam bine,apoi cu cele 2 cesti framantam.Va fi un aluat mai moale,care nu se va mai lipi de castron.
Impartim aluatul in doua.Intindem o foaie nu foarte subtire dar nici groasa,o punem in tava unsa si tapetata cu faiana.ATENTIE!!( tava mea este lunga aproape cat o tava normala de cuptor dar ingusta cam pe jumate.Aveti grija sa va orientati,sa nu o puneti in tava normala de coptor ca va iesi lipie :)) )
Punem compozitia de mere peste foaie,iar deasupra cealalta foaie.Bagam la cuptor la foc mijlociu pana se rumeneste frumos deasupra.








Pudrati cu zahar pudra cu gust de vanilie

7 comentarii:

  1. pentru 1 kg de mere si o tava potrivita, cantitatea de faina de 5 cani este mult prea mare, 3 cani sint suficiente!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. MichelleD... in reteta sunt trecute 5 cesti...nu 5 cani. cestile sunt mici ....

    RăspundețiȘtergere
  3. mie mi-a iesit foarte bn ,este foarte gustoasa... multumesc pt reteta :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur foarte mult ca a iesit buna :)
    pupici si cu mare placere

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...