sâmbătă, august 15, 2009

Piure cu chiftelute cu sos




Ingrediente

pentru piureu
1 kg cartofi
o ceasca de lapte
2 linguri unt
sare
pentru chiftelute
500 g carne tocata de pui
1 ou
2 cepe
putin marar
1 cartof mare
sare-piper
2 linguri de bulion
1 ceapa pt sos
putina faina





Taiati cartofi si puneti la fiert.Dupa ce au fiert zdrobiti bine si amestecati cu unt,lapte si sare.Puneti carnea pt chiftelute intr-un castron,adaugati 2 cepe tocate marunt,cartoful dat pe razatoarea mica,marar tocat,sare,piper,1 ou si amestecati bine.Formati chiftelute mici rotunde pe care le dati prin faina si le prajiti in ulei incins pe ambele parti.Separat intr-o craticioara caliti o ceapa in putin ulei,adaugati 2 linguri de bulion si 2 cani de apa.Dupa ce a fiert putin adaugati chiftelutele si mai lasati sa fiarba.Adaugati sare si piper.Daca sosul este prea moale mai adaugati 2 lingurite de faina frecate cu putin apa rece si mai lasati putin sa fiarba.Serviti piureul cu chiftelute si sos si castraveti acri.Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...