Ingrediente
1 kg carne tocata amestec
2 verze potrivite
o ceasca de orez
3 cepe potrivite
jumatate de legatura marar
o lingurita rasa cimbru
piper,sare dupa gust
pasta de tomate
boabe de piper
foi de dafin
cateva felii de kaizer sau slaninuta afumata
Intr-o oala punem trei sferturi apa si punem pe foc sa fiarba.Curatam varza,apoi cu un cutitas mic scoatem cotorul verzei.Cand apa incepe sa clocoteasca bagam o varza intreaga si lasam sa dea in clocot ,apoi cu doua furculite incepem sa desfacem usou frunzele, fara sa le intepam.Cand foile incep sa fie cat de cat moi sa le putem inpacheta,le scoatem pe o tava si le lasam sa se raceasca.Procedam la fel si cu a doua varza.
Punem carnea tocata intr-un castron,adaugam cele 3 cepe tocate,cesca de orez bine spalat si curatat,mararul tocat,sare,piper,cimbru si amestecam bine.
Impachetam sarmalele.
Pe fundeul cratitei punem un strat de varza si cateva felii de kaizer sau slaninuta afumata,apoi asezam sarmalle fara sa le inghiesuim prea tare,pentru ca ele la fiert trebuie sa se umfle putin de la orez.Deasupra mai puneti un rand de varza ,foi de dafin si boabe de piper. Puneti apa si lasati sa fiarba la foc mic o ora,apoi adaugati bulionul si dati la cuptor pana se fragezeste bine varza
Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu