luni, august 03, 2009

Galuste cu prune


INGREDIENTE
prune
1kg de cartofi
cateva linguri de faina
o fiola esenta de vanilie
zahar
pesmet
scortisoara
zahar vanilat

Se curata cartofii si se spala si se pun la fiert ca la piureu.Se spala  si se curata prunele de samburi .Cand sunt fierti bine cartofii se scurg de apa si se paseaza bine sau se mixeaza cu mixerul.Cand s-au racit se adauga
2-3 linguri de zahar,esenta de vanilie si 2 pliculete de zahar vanilat si se amesteca bine,apoi se adauga 2-3 linguri de faina si se omogenizeaza bine.Daca compozitia este prea moale,atunci mai adaugati cate o lingura de faina si amestecati bine.
Punem niste faina pe o tava sau farfurie intinsa,luam din aluat cu si punem pe tava peste faina,deasupra punem o pruna sau jumatate si imbracam pruna in aluat.Dam prin faina ca sa nu se lipeasca pe maini.
Se pun cate 4-5 galuste in apa clocotind cu un praf de sare si lasam sa fiarba cateva minute.Se scot pe o tava,se lasa cateva minute sa se scurga si sa se raceasca putin,apoi le dam prin pesmet cu zahar,zahar vanilat si scortisoara,toate dupa gust.Eu pun pesmetul impreuna cu zaharul si scortisoara intr-o tigaie si le calesc pana devine pesmetul auriu.Ca sa aiba o forma frumoasa si rotunda ,le dau prin pesmet si le formez in palme
Pofta buna



2 comentarii:

  1. mi-ai luato in-nainte cu galustele astea dar am sa fac si eu :D

    RăspundețiȘtergere
  2. :d sunt foarte bune...din vre-o 40 de galuste am mai apucat si eu doar 2-3 galuste sa mananc :)) chiar nu mai mancasem de mult

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...